Idén a Renault Zoe Európa legsikeresebb elektromos autója!

A Renault tavaly óta lényegében megduplázta az elektromos Zoe eladásait Európában, ezzel pedig fölényes piaci elsőbbséget szerzett magának. Az elektromos Kangoo Z.E sem fogyott rosszul, azaz ráéreztek a franciák a villanyos vonalra.

Bár az elkövetkező években komoly konkurenciára számíthat a Renault, most még Európában egyértelműen a franciák vannak a villanyos piac tetején. Történt ugyanis, hogy idén a Zoe a legsikeresebb modell a szegmensben ezen a kontinensen.

Ráadásul az elért eredményük azért sem számít kis szónak, mivel tavaly óta gyakorlatilag megduplázták a gyáriak a kis villanyos eladásait. Ez annyit tesz, hogy idén már 84 ezer darab Zoe talált gazdára a tavalyi 40 ezer példány ellenében.

Nem csak Európa szinten vitte a pálmát a modell, hanem sok országban is elsőbbséget szerzett magának. Németországban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban is ez volt a legkeresettebb elektromos autó ebben az évben. A Zoe 2012-ben mutatkozott be és eddig összesen 268 ezer darabot adott el belőle a Renault!

A gyártó nem csak a kis elektromos személyautójával, hanem a kompakt teherszállító Kangoo Z.E modellel is nagy sikereket ért el. Ez ugyanis a kategóriájában az európai eladások harmadát mondhatja magáénak, ami 8498 darabot jelent. Ebből a típusból a 10 évvel ezelőtti bemutatása óta több mint 57 ezer példányt sikerült eladnia a gyártónak, többet, mint az elektromos könnyű áruszállító kategóriában bárkinek a piacon!