ID.4 néven érkezik a Volkswagen következő elektromos autója

A Volkswagen eddig ID Crozz néven hivatkozott az elektromos crossover tanulmányára, ám most kiderült, hogy a szalonokba ID.4 néven érkezik már meg. A hatótávra nem lehet panasz, akkumulátor választástól függően akár 500 kilométert is el lehet majd autózni vele.

A Volkswagen tovább bővíti az ID elektromos modellcsaládot. Az ID Crozz tanulmány néven futó villanyos crossover bemutatója elméletileg a Genfi Autószalonon lett volna, ám mivel az elmaradt, így az interneten borzolja vele a kedélyeket a német gyártó.

Kiderült például, hogy a szalonokba már ID.4 néven érkezik majd meg az újdonság, a kistestvérhez hasonlóan ráadásul többféle akkumulátorral és villanymotorral elérhető lesz. Ezek specifikációjáról egyelőre nem esett még szó, ám azt megtudtuk, hogy egyes változatok bőven 500 kilométer feletti hatótávval büszkélkedhetnek majd, természetesen WLTP szabvány szerint mérve.

Első körben a hátsókerekes ID.4 kerül majd bevezetésre Európában, majd később csatlakoznak az erősebb és jobban felszerelt összkerekesek is. Az amerikai és az ázsiai bevezetésre csak az európai igények kiszolgálása után kerül sor, ami az ID.3 esetéből kiindulva nem egy-két nap lesz.

A kisebb elektromos Volkswagenre ugyanis a vártnál több, mintegy 37 ezer megrendelés érkezett eddig be, viszont szoftveres hibák tömkelege miatt jelentős mértékben csúszik a piaci bevezetése.