Hyundai lesz a Safety Car a Superbike világbajnokságon

A Hyundai lett a 2019-es WorldSBK Superbike motoros világbajnokság hivatalos flotta támogatója. Nem csak szállító járgányokat, hanem Safety Car-t is biztosítanak a motoros versenyekhez.

A 2019-es Superbike szezont a Hyundai látja el autókkal. A versenyek helyszínein ennek értelmében Kona és Tucson modellek látják majd el a VIP szállítói feladatokat. Ami ennél is fontosabb, hogy a felvezető autót is a koreai gyártó adja.

A megtisztelő feladatra az i30 Fastback N lett kiválasztva, melyen csak minimális átalakítást kellett eszközölni, hogy pályára mehessen. A külső olyan matricázást kapott, mint a gyártó WRC és WTCR modelljei, a tetőn pedig a megszokottnál hátrébb helyezték el a fényhidat. Ennek az új megoldásnak két előnye is van a simán középre tolt megoldáshoz képest. Először is, a motorosok jobban látják menet közben, de azért az sem elhanyagolható, hogy így nem befolyásolja negatívan az i30 Fastback N aerodinamikáját.

A 19-es felnikre speciálisan pályára fejlesztett Pirelli P Zero abroncsokat szereltek, a fékbetéteket pedig a versenyzés világában is jártas Pagid szállítja le.