Horvát elektromos márka kezébe kerülhet kompletten a Bugatti

A Volkswagen és a Rimac folytat tárgyalásokat egy a két cég jövőjét alapvetően megváltoztató cseréről. A németek átadnák kompletten a Bugatti márkát, cserébe viszont 49 százalékos részesedést szereznének az elektromos specialista startup cégben.

A Volkswagen csoport komoly célokat tűzött ki maga elé a villanyosítás terén. Ezt egyedül (még cégcsoportként is) elég nehéz zökkenőmentesen megvalósítani, így érthető hogy keresik a kapcsolatokat a témában jártasabb „specialisták” között. Most nagyon úgy tűnik, hogy meg is találták a számításaikat a horvát Rimac személyében.

Az Auto Magazine értesülései szerint ugyanis jelentős mértékű, 49 százalékos részesedést szerezne a VW az elektromos járműgyártásban hamar nagy tapasztalatot felhalmozó startup cégben. Ráadásul mindezt úgy tenné, hogy formálisan ez egy forintjába se kerülne.

Hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy a Rimac a Bugatti márkát kompletten „beszámolná” a VW-nek, ezzel együtt pedig a Porsche (szintén a VW cégcsoporthoz tartozik) jelenlegi 15 százalékos részesedését ki is egészítené a szóban forgó további 34 százalékos tulajdoni résszel.

A cserével mindkét fél csak nyer. A Rimac például egy neves márkát és jó alapot tudhat magáénak a jövőbeni szupersportkocsik világában terjeszkedéshez a Volkswagen pedig megszerzi azt az elektromos hátteret, ami elengedhetetlen a teljes digitalizációhoz és a villanyos átálláshoz. Az ügyletet egyelőre hivatalosan egyik fél sem erősítette meg, viszont az előző héten kiszivárgott információ, miszerint teljesen elektromos lehet a következő Bugatti, mindenféleképpen ad valóságalapot a dolognak.