Hobbi versenyautót mutatott be a Ferrari a legkedvesebb ügyfelei számára

A 488 GT Modificata ugyan egy versenyautó, de nem felel meg a nemzetközi versenyszériák szabályainak. Nem is egy újabb GT versenyautó építése volt a cél, hanem egy versenypályán használható brutális játékszert kínálnak az olaszok a leghűségesebb ügyfeleknek.

A Ferrari legújabb versenyautója lényegében hivatalosan nem is egy versenyautó. A 488 GT Modificata ugyanis a GT3 és a GTE versenyautók technológiáját hasznosítja, de a továbbfejlesztésnél a gyáriak fittyet hánytak a GT versenyszéria korlátozásaira. Ennek köszönhető, hogy a V8-as turbós benzines erőforrást 700 lóerősre hangolták, ami lényegesen több, mint amit az FIA által bevizsgált versenygépek tudnak felmutatni.

A karosszéria a tető kivételével karbonszálas kompozitból készült, az orr pedig olyan kialakítást kapott, hogy ugyan növelje elöl a leszorítóerőt, de nem képezzen nagyobb légellenállást, mint például a GT3-as versenyautó változat. A váltó áttételeket a Nordschleife versenypályára módosították, a tengelykapcsoló pedig szintén szénszálas kiképzéssel bír.

A Modificata változat tehát lényegében egy hobbi versenyautó, de a brutálisabb fajtából. A gyártó első körben csak olyanoknak értékesíti, akik rendelkeznek már pár Ferrari versenyautóval korábbról és azokkal részt is vettek a Ferrari klub korábbi futamain. Bizony, ez egy olyan gép, amit nem vehet meg akárki, így hivatalosan még árcédulát sem ragasztottak rá az olaszok!