Hivatalosan is Magyarországra jön a Tesla

Maga Elon Musk említette meg egy Twitter üzenetben, hogy hazánkban is jelen lesz hivatalosan a Tesla, ráadásul már jövőre.

Szinte minden hónapban felrepül a hír, hogy most már tényleg hivatalos Tesla szalon nyílik Magyarországon, ám eddig vagy álhírekkel álltunk szemben, vagy az derült ki, hogy lényegében külsős cégek hoznak be lízingelésre elektromos amerikai járgányokat. Most viszont a Tesla hivatalos oldalán is felmerült kicsiny hazánk, mint Tesla piac a jövőben.

Először is a Twitteren erősítették meg, hogy Lengyelország és Románia mellett Magyarországon is lehet most már Model 3-at előrendelni, melyek várhatóan 2020 végén lesznek átadva a tulajdonosoknak. Miért csak akkor? Mert a Tesla nem harmadik félen keresztül akarja bonyolítani az átadásokat, hanem megvárja a hivatalos szalon nyitást is, ami ezek szerint 2020 folyamán meg fog történni.

Akárcsak a gyorstöltő hálózat kiépítése, melyek főként az autópályák mellett lesznek megtalálhatóak. Az M1-es, az M5-ös és az M7-es autópálya mellett mindenképpen épül már töltőpark, de a gyártó szerint ez csak a kezdet és nem sokkal később más helyszíneken is lehet majd „tankolni” az elektromos autóba.