Hivatalosan is elrajtolt a Volkswagen ID elektromos modellcsalád

A Volkswagen mától vesz fel előrendeléseket az elektromos ID modellcsalád első tagjára, az ID.3-ra. Három teljesítményszinttel kérhető a németek új generációs villanyosa.

Megtörtént, amire évek óta készül a Volkswagen, azaz hivatalosan is elrajtolt az új generációs elektromos autókat magába foglaló ID modellcsalád. Mától vesznek fel előrendeléseket a Golf kategóriájában induló ID.3-ra.

A belépő szintet a 45 kWh-s akkumulátor csomaggal szerelt változat jelenti majd mintegy 330 kilométeres hatótávval, viszont jelenleg az 58 kWh teljesítményű és 420 kilométeres hatótávval bíró 1st Edition-ra lehet csak jelentkezni. A később csatlakozik a palettára a csúcsnak számító 77 kWh-s változat, mely már 550 kilométert képes elmenni egy töltéssel, az elektromos motorja pedig 204 lóerőt képes mozgósítani a „gázpedál” lenyomásának pillanatában.

A német gyártó az elkövetkező években elektromos invázióra készül, erre voltak már korábban is ígéretek. De hogy mennyire komolyak a tervek, azt az jelzi, hogy a gyáriak ID.1-től egészen ID.9-ig védették le elnevezéseket, azaz a jelek szerint kilenctagú lesz a jövő elektromos Volkswagen palettája.