Hivatalosak a turbós Mazda 3 adatai, egy mexikói bejelentés buktatta le

Mexikóban az európai premier előtt leleplezték már a Mazda 3 új, turbós motorral szerelt kivitelét. Bejött amire számíthattunk, a Mazda 6 hajtásláncát kapta meg.

Pár héttel ezelőtt beszámoltunk arról, hogy egy jövő vére vonatkozó Mazda értékesítési tervezetből derült ki, hogy a 3-as széria is bemutatkozik nemsokára turbós kivitelként. Ez most Mexikóban meg is történt már, azaz pontosan tudhatjuk, hogy mire számítsunk az európai piacon is.

Ahogyan azt már korábban sejteni lehetett, a Mazda 6 turbós egységét kapta meg a 3-as is, azaz a 2,5 literes erőforrás csigával megtámogatott változatáról van szó, mely 227 lóerős teljesítménnyel és 420 Nm-es nyomatékkal rendelkezik.

Továbbá kiderült az is, hogy a Mazda 3 Turbo alapáron hatsebességes Skyactiv-Drive automata váltóval, LED-es fényforrásokkal és napfénytetővel kerül majd a kereskedésekbe valamikor a jövő év első felében kizárólag összkerekes, azaz AWD meghajtással. Az árazásról egyelőre korai lenne beszélni, de annyi biztos, hogy a jelenlegi csúcsnak számító Skyactiv-X180 GT Plus 10,6 millió forintos áránál magasabb összegre számíthatunk.