Hivatalos: lesz Lexus LC kabrió

A Lexus Goodwoodban jelentette be, hogy tényleg lesz széria változata az LC Convertible tanulmányautónak. Az viszont még mindig kérdés, hogy mikor.

A Lexus már évek óta riogatja a rajongókat azzal, hogy tanulmány szinten mutogatja az LC sportkupé nyitható tetős változatát, ám érdemi információt ezen felül nem igazán tudtak szolgáltatni. Most Goodwoodban megint megmutatták a prototípust, ám annyiban változott a helyzet, hogy közben bejelentették a széria változat érkezését is.

Az nem hangzott el, hogy mikor mutatkozik be végre az LC kabrió, csupán annyit lehet tudni, hogy már nagy erőkkel dolgoznak rajta a gyáriak.

Felmerülhet a kérdés, hogy a már egészen késznek tűnő tanulmányautó mellett mi tart ennyi ideig. Csak hogy az eddig mutogatott példány még közel sincs befejezett állapotban, például konkrétan hiányzik belőle a vászontető és az azt mozgató elektronika. Márpedig pontosan ez az, ami komoly tervezést igényel, hiszen sem nyitott, sem pedig zárt állapotban nem szabad elrontania a kupé elegáns vonalvezetését, mindezek mellett pedig jól kell szigetelnie és az se baj, ha időtálló a megoldás.