Hibridesíti az RS palettát az Audi

Az Audi vezetősége megerősítette, hogy a villanyosítás az RS palettát is érinteni fogja. Egyelőre viszont nincs szó tisztán elektromos modellekről, csupán a hibridek térnyerésére kell számítani.

Az elektromos autózás fontos tétel az Audi jövőképében, így várható volt, hogy a teljesítményorientált RS paletta sem kerülheti el a villanyosítást. Most ezt jelentették be a négykarikások, ám a helyzet közel sem annyira drasztikus, mint például amit a Mercedes jelentett be pár nappal ezelőtt.

Az RS palettára ugyanis egyelőre nem terveznek tisztán elektromos modelleket, csupán a hibrid hajtásláncok beépülésére kell számítani. A sort az RS6 és az RS7 kezdi meg, ám ezek még csak a 48 voltos Mild-Hibrid, azaz rásegítő hibrid hajtást kapják meg, az igazi áttörésre az RS4 esetében számíthatunk majd. Ez ugyanis már konnektoros hibrid lesz, azaz képes lesz teljesen elektromos üzemmódban is közlekedni.

Az R8 esetében viszont még hivatalosan nem dőlt el, hogy miként viszik végbe a villanyosítást, ám itt nem kizárt a teljesen elektromos hajtás, ezzel egy igazi sportkocsihoz juttatva a jövő E-Tron vásárlóit.