Hibrid sportkocsi koncepciót mutatott be a BMW

A BMW Vision M Next tanulmány leleplezésével egyértelművé vált, hogy pár éven belül az AMG mintájára az M divíziónak is lesznek saját modelljei.

A  BMW Welt rendezvény keretein belül rántotta le a leplet a bajor gyártó a legújabb koncepció járgányáról, mely a beszédes Vision M Next nevet viseli magán.

Furcsa módon nem teljesen elektromos a sportkocsi, hanem konnektorról tölthető hibrid, mely egy négyhengeres benzines egységet foglal magával két elektromotorral. A rendszer összteljesítménye 600 lóerő. Ennek, és a karbonszálas felépítésnek köszönhetően a koncepció 3 másodperc alatt van 100-on, a végsebessége pedig egészen lenyűgöző 300 km/h.

De miért nem teljesen elektromos? Mert nem egy egyszerű i modellről van szó, hanem bizony a tervek szerint ez már az M divízió önálló modellje lesz, akárcsak az AMG esetében a GT. A gyáriak szerint pedig ehhez a teljesítményhez és a használható hatótávhoz olyan nehéz akkumulátor csomag kéne tisztán elektromos kivitelben, ami megölné azt a dinamizmust, amit egy M-es járgánynak nyújtania kell.