Hibrid lesz a McLaren P1 utódja

A McLaren nem tesz le a szupersportkocsikról, így már most tervezik a P1 utódmodelljét. Egyelőre pontos technikai információk nincsenek, ám gyári információk arra már rávilágítottak, hogy hibrid lesz.

A McLaren komolyan belehúzott az utóbbi években a limitált szupersportkocsik gyártásába. Elég csak a Senna és a P1 modellekre gondolni, melyek abszolút sikernek örvendtek a tehetős gyűjtők körében. Ezért is érthető, hogy már most elkezdtek az utódmodellről beszélni a gyáriak, mely valamikor 2024 tavaszán fog a tervek szerint megérkezni.

Technikai részletekbe még nem bocsátkoztak a gyáriak, ám Mike Flewitt vezérigazgató egyik nyilatkozata egy nagyon fontos részletre világított rá. „Hivatalosan még semmit sem jelentünk be, de ma már kizárólag elektromos és hibrid irányba lehet tovább menni. Az elektromos autózás viszont jó dolog, én magam is szeretek városi környezetben ilyen autókat használni, ám a töltések hosszúsága miatt ebben a kategóriában még elképzelhetetlen az alkalmazásuk. A P1-et is sokan használják pályanapokon, így képzeljük el milyen kaotikus, ha egy 30 perces csapatás után fél napot töltőre kell dugni az autót, ezzel megölve a program további részét”- hangzott az utalás, mely egyértelműen világít rá arra, hogy hibrid irányban folynak a jelenlegi fejlesztések.