Hibrid Ghibli változattal erősíti piaci szereplését a Maserati

Kínában leplezik le a Maserati Ghibli hibrid változatát. A kínai és az európai piacon egyaránt megerősödhet vele a sportkocsi gyártó.

Április végén Kínában mutatja meg először a nagyközönségnek a Maserati a Ghibli konnektoros hibrid változatát. A premier helyszíne nem véletlen, ugyanis az ázsiai piacon évről évre rosszabb eredményeket produkálnak a szigonyosok.

A hibrid paletta kiépítése azonban ezen változtathat, ugyanis Kínában a kormány egyre nagyobb erőbedobással támogatja a hibrid és az elektromos autók elterjedését, azaz ezen modellek vásárlásakor évről évre nagyobb kedvezményt kapnak a helyi felhasználók.

Mindezek mellett a hibridesítés Európában is elengedhetetlen a folyamatosan szigorodó környezetvédelmi normák miatt, így mondhatni hogy a Ghibli hibriddel egy csapásra két legyet üt majd a Maserati. Azt azonban már most elárulták az olaszok, hogy ez csak az első lépés egy hosszabb úton, ugyanis 2030-ig a paletta 40 százalékát szeretnék részben villanyosítani, 2035 után pedig csak elektromos autókat értékesítenek majd a tervek szerint.