Henrik Fisker ismét Aston Martint alkotott

Az elektromos hajtású Karma után ismét sportkocsit tervezett Henrik Fisker, a dizájner ezúttal az Aston Martin Vanquish átiratát készítette el.

Henrik Fisker formatervező nevét nemcsak az olyan sportkocsik kapcsán ismerjük, mint az Aston Martin Vanquish és a BMW Z8, de a nevéhez fűződik a világ egyik első elektromos hajtású luxusautója is, a Fisker Karma is, amely jóval a Tesla Model S előtt került piacra, de végül nem aratott akkora sikert.

Fisker ezúttal egy korábbi munkáját gondolta tovább, hiszen az Aston Martin Vanquish formáját alakította át a Thunderbolt prototípusához. A brit sportkocsi karosszériáját szénszálas anyagból készült darabokra cserélték, de a hűtőmaszk és a fényszórók is újak. Belül még igényesebb bőrkárpitozást és karbon betéteket találunk, a luxushangulatot azonban alighanem a középkonzolra épített kronográf és a beépített pezsgőspalack-tartó teremti meg.

A Vanquish műszaki téren nem változott, továbbra is a 6 literes V12-es benzines erőforrás mozgatja, amely 573 lóerős teljesítményre képes. A Thunderbolt egyelőre prototípusként mutatkozott be, de ha érdeklődés mutatkozik rá, akkor a Ford Mustang átalakításával foglalkozó Galpin kisebb széria legyártását vállalja belőle.