Hat hónap után hagyta ott Jozef Kaban a Rolls-Royce vezető dizájneri székét

Nem tartott sokáig a felkapott dizájner, Jozef Kaban pályafutása a Rolls-Royce kötelékében. Hat hónap után hagyta ott a BMW felügyelete alá tartozó luxusmárkát.

Alig fél éve annak, hogy a Jozef Kaban, a VW égisze alatt hírnevet szerzett szlovák formatervező mester elkezdett dolgozni a Rolls-Royce kötelékében. Úgy néz ki, hogy a pályafutás ezen része idáig tartott, ugyanis a BMW bejelentette, hogy Kaban távozott a vezető formatervezői pozícióból.

„Jozef kevés ideig volt a csapatunk tagja, ám ez idő alatt értékes tapasztalatokat szerezhettünk, amit nagyon köszönünk neki. Természetesen a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre vonatkozóan” -mondta Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce vezérigazgatója, ezzel hangsúlyozva, hogy békés volt az elválás.

Hivatalos indoklás egyelőre nincs, ám pletyka szinten felütötte a fejét, hogy Kaban döntése volt a lépés. Az biztos, hogy a szlovák zseni feszes munkatempóhoz szokott, míg a Rolls-Royce hosszú modellciklusai nem követelik meg ezt a tempót. Főleg úgy, hogy alig valamivel Kaban érkezése előtt újult meg a teljes Royce paletta, így mondhatni sikerült a „holtszezonban” megérkeznie a márkához.