Háromszög alakú sportkocsit készített a Nissan

Meglehetősen különös formájú sportautó prototípusával állt elő a Nissan: az elektromos hajtású BladeGlider elöl jóval keskenyebb, mint hátul.

2013-ban mutatta meg először furcsa formájú sportkocsijának tanulmányát a Nissan. A BladeGlider a 24 órás Le Mans-i versenyre készített Delta Wing versenyautó alapjára készült, most pedig itt egy újabb prototípus, ami akár szériagyártásba is kerülhetne. A 4,3 méter hosszú és mindössze 1,3 méter széles BladeGlider érdekessége, hogy elöl jóval keskenyebb, mint hátul. Ennek megfelelően a vezető középen ül, mögötte pedig két utas foglalhat helyet. A műszeregység a kormánykerékre is került, mellette pedig két színes képernyő van, amelyek a visszapillantó tükröket helyettesítő kamerák képét mutatják.

Elektromos hajtású a BladeGlider, a hátsó kerekeket egyenként egy-egy 177 lóerős villanymotor mozgatja, összesen 268 lóerős teljesítménnyel és 707 Nm nyomatékkal. A Nissan különös sportkocsija ezzel 5 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és a becslések szerint 190 km/órás sebesség elérésére képes. Két prototípust is építettek, az egyiket a riói olimpiai parkban állítják ki, a másikat pedig tesztelni lehet, ami előrevetíti, hogy akár gyártásba is kerülhet a BladeGlider.