Hamarosan bemutatkozik a Mazda CX-4

Megjelent néhány részletkép a Mazda soron következő újdonságáról, a CX-4-ről. A lendületes vonalvezetésű SUV-ot a hamarosan nyíló pekingi autószalonon leplezik le hivatalosan.

Néhány részletképpel igyekszik csigázni a várakozást a Mazda legújabb modellje, a CX-4 iránt. A korábban már Koeru néven bemutatott koncepcióautó sorozatgyártásra érett változata a kínai autószalon keretében mutatkozik be a nagyközönségnek a hónap második felében. Sorozatgyártása 2017-re várható. Bár a képekről nem sok minden derül ki az autóról, annyi azért látszik, hogy a Koeru nem állt távol a gyártani tervezett modell formavilágától. Maradt a kupésan ívelő, lendületes tetővonal és a sportosan gömbölyödő hátsó traktus, illetve a vékony tetőoszlopok is. A hűtőmaszk és a szinte cseppfolyósan sodró oldalsó vonalvezetés pedig a Mazda legújabb modelljeihez igazodik.
A CX-4 a CX-5-ös műszaki alapjaira és annak padlólemezére épül majd, mondhatni annak sportosabb, kupé-szerű kiadása lesz a fiatalabb vásárlóréteg megnyerését célozva.