Gyurta és Michelisz új Civic Type R-t kapott

Két népszerű és sikeres sportolónk mostantól a mindennapokban is versenytempóra képes autóval közlekedhet: Gyurta Dániel és Michelisz Norbert is átvehette új, 310 lóerős Honda Civic Type R-jét.

A Honda a versenyzésnek elkötelezett autógyártóként régóta támogatja a sportolókat, így Gyurta Dániel úszó olimpiai- és világbajnok, illetve Michelisz Norbert túraautó privát világbajnok évek óta a japán márka hazai importőrének szponzoráltjai közé tartozik. A két sportember mostantól a Honda legújabb modelljével, a Civic Type R-rel közlekedik, amely már bizonyította képességeit, hiszen a Nürburgring legendás Nordschleife szakaszán futott 7:50,63-as köridejével minden idők leggyorsabb elsőkerék-hajtású közúti autójának számít.

A Civic Type R ugyan ötféle színben készül, de a modell legújabb hazai használói mindketten a fekete mellett döntöttek. A két sportoló számára a 310 lóerős, turbós benzinmotorral szerelt típus képességei sem ismeretlenek, hiszen mindketten megtapasztalták már, hogy milyen egy versenypályán száguldani vele. A Honda több éve támogatja a két sportolót, ezért már több alkalommal is adtak át nekik autót, de elmondhatják, hogy ennyire még egyiket sem várta a két fiatalember, akiknek remélhetőleg karrierjükben is nagyobb lendületet adnak a Type R-ek, ha ez még egyáltalán lehetséges.