Gyorsabb lett a Tesla Model S az új Cheetah üzemmódnak köszönhetően

A Tesla egy új üzemmódot tett elérhetővé a Model S Performance tulajoknak. A szoftveres frissítésként elérhető Cheetah üzemmóddal most már 2,3 másodperc is elég a 100-as tempó eléréséhez.

A Tesla valahol mindig is az erőfitogtatásról szólt, hiszen szinte minden évben jön egy frissítés, mely minden eddiginél durvább gyorsulást és végsebességet tesz lehetővé. Idén ezt Cheetah, azaz Gepárd üzemmódnak hívják.

A csomag megvásárlásával (szoftveres csomag, tehát elég az autó menüjében megvásárolni) a Model S Performance tulajdonosok egészen elképesztő 2,3 másodperces 100-as sprintet érhetnek el. Ez az energia menedzselésén kívül annak köszönhető, hogy az új mód induláskor aktiválja a rajtautomatikát, az autó elejét lejjebb ereszti és a futóművet is bekeményíti, így nincs „hátra billenés” a pedál lenyomásakor.

A Cheetah csomaggal felszerelt Model S-ek tehát az új csúcsváltozatok, de csak addig, amíg nem dobja piacra a Tesla a Nordschleifén már tesztelt brutális Plaid (magyarul pléd) Model S variánst, mely a gyári kommunikáció szerint nyugodtan tekinthető akár új generációnak is.