Gyémántmintás hűtőmaszkkal újít az A-osztály

Megújult a legkisebb Mercedes-Benz modell, az A-osztály, amely látványosabb külsőt, nagyobb teljesítményű motorokat és még több extrát kapott.

Elérkezett a ráncfelvarrás ideje a Mercedes-Benz kompakt modelljénél. Az A-osztály fiatalos formavilága nem szorult nagy változtatásra, ezért csak a részleteket finomították a tervezők. Mostantól például széria a korábban felárért adott gyémántmintás hűtőmaszk, de a lökhárítókat is sportosabbra szabták. A karosszéria immár élénkzöld színben is rendelhető, és nem maradhat el az opciók közül a teljesen LED-es fényszóró sem. A belső térben a drágább hatású műszeregység és a még nagyobb navigációs képernyő érdemel figyelmet, az utóbbi pedig már Apple CarPlay és MirrorLink segítségével a mobiltelefon kijelzőjének tükrözésére is képes.

Műszaki újdonság az állítható lengéscsillapítás-szabályzás, és a motorkínálatot is átalakították. A belépőmodellt 1,6 literes, 102 lóerős benzinmotor hajtja, a legtakarékosabb pedig az 1,5 literes, 109 lóerős turbódízel, ami beéri 3,5 literrel száz kilométeren. Néhány motor erősebb lett, így az A 250 már 218 lóerős, az A 220 d pedig 177 lóerőre képes, és a csúcsváltozat is plusz lóerőket kapott. A Mercedes-AMG A 45 4Matic kétliteres, négyhengeres turbómotorjának teljesítménye ezzel 360-ról 381 lóerőre nőtt, így az összkerékhajtású sportkompakt egy tizeddel hamarabb, 4,2 másodperc alatt képes elérni álló helyzetből a százas tempót.