Gyári tuning a G-osztályhoz

Igazi terepjáróból a gazdagok játékszerévé vált a G-osztály, ezért most a különleges igényeket is kielégítő programot indított a Mercedes-Benz.

Az elmúlt évtizedek alatt kemény terepjáróból szép lassan a leggazdagabbak játékszerévé vált a Mercedes-Benz G-osztály, különösen annak AMG változata. A kockaformájú terepjáró ezért egyre gyakrabban került fel a tuningcégek kínálatába is, szinte nem múlt el úgy hónap, hogy ne mutatkozott volna be egy újabb, még erősebb, még drágább változata a G-osztálynak.

A Mercedes-Benznél ezért úgy döntöttek, hogy már a típus megvásárlásakor is kielégítik a tehetős vevők különleges igényeit. Elindították ugyanis a Designo Manufaktur programot, amely hasonló ahhoz, mint amit a Rolls-Royce kínál Bespoke néven. Az ügyfél a vásárlás során a legapróbb részletekig személyre szabhatja autóját, amit aztán az egyedi igényeinek megfelelően gyártanak le.

A G-osztály esetében ez azt jelenti, hogy a karakteres formájú karosszériát még feltűnőbbé lehet tenni, akár a pótkeréktartó színét is külön megválaszthatjuk. A terepjáróhoz pedig elérhetővé vált a Night Package, amely a Mercedes-Benz többi modelljétől eltérően nem csupán az ablakkeretek és a visszapillantó tükrök színét változtatja fényes feketére, de az első és hátsó lökhárító és a tető is feketében pompázhat.