Gyári rajzokon az új Kia Sportage

Az eddigi pletykák után most a Kia adott ki közleményt az új Sportage érkezéséről, az új szabadidő-terepjáróról pedig néhány grafikát is közöltek.

Egyre közelebb kerülünk az új generációs Kia Sportage bemutatásához, amit az is jelez, hogy a kémfotók és a nem hivatalos grafikák után most a koreai gyártó adott ki közleményt a típus érkezéséről, amelyhez a márka formatervezői által készített rajzokat is mellékeltek. A bemutatásra kerülő modell arányai persze ennél természetesebbek lesznek, de a forma részleteiről sokat elárulnak a vázlatok. A Kia jellegzetes alakú hűtőmaszkja például lejjebb kerül, és hátulnézetből is sokkal dinamikusabb képet mutat az autó. Most először a Sportage belső terébe is bepillantást nyerhetünk, a látványterv szerint pedig az Optima és a Sorento kialakítása ihlette a berendezést.

Műszaki téren nem kell meglepetésekre számítanunk, a Sportage ugyanis az új Hyundai Tucson testvérmodellje, ezért várhatóan annak motorjai kerülnek bele. Az alapmotor 1,6 literes, 132 lóerős benzines, ezt követi a szintén 1,6 literes, de turbós, 177 lóerős benzines. A legkisebb dízel az 1,7 literes, 116 lóerős erőforrás, a kétliteres, négyhengeres turbódízel pedig 136 és 184 lóerős kivitelben lesz választható. A premiert szeptember 15-én tartják a Frankfurti Autószalonon.