Gyári képeken mutatkozott be az új Golf generáció

Ugyan már egy ideje elkészült a Volkswagen Golf nyolcadik generációja, az ID.3 miatt halasztani kellett a bemutatást. Az elektromos autó leleplezése után viszont most már minden figyelem rá irányul.

A Volkswagen először a Frankfurti Autószalonon akarta leleplezni az új Golf generációt, ám aztán rájöttek, hogy az ID.3 premierje miatt háttérbe szorult volna az amúgy jelentős fontossággal bíró újdonság. Az ID.3 viszont már elrajtolt, így megkezdődhet a Golf bevezetése is.

Első körben a gyári képek érkeztek meg, melyek az eddig kérdéses részleteket is leplezetlenül mutatják meg. Ilyen például a teljesen új fényszóró és a határozottabb domborulatokkal rendelkező motorháztető is. A hátsó lámpa karaktere nagyjából megmaradt, ám a csomagtartóra ráfutó részét vékonyabbra húzták a frissebb hatás érdekében.

A generációváltás leginkább a belső térben érhető tetten látványosan. Itt ugyanis az infotainment kijelzője most már külön kerettel rendelkezik és feljebb is lett tolva, hogy a digitális műszeregységgel egy vonalba kerüljön. Letisztultabb hatást kelt a váltó környéke is, ahol pedig eddig a klímapanel volt, ott most egy tároló rekeszt találhatunk.

Az új Golf generáció is kap a későbbiekben hibrid GTE változatot, elektromos e-Golf viszont nem lesz, az ID.3 mellett ugyanis nem lenne értelme megosztani házon belül a vásárlókat.