Gyári kémfotókon az új 7-es BMW

A kémfotósokat megelőzendő maga a gyár adott ki fényképeket és árult el információkat a BMW 7-es sorozat új generációjáról, amely gesztusokkal irányítható és távirányítással parkolható lesz.

Rengeteg fényképet tett közzé az új 7-es sorozatról a BMW, mégis várnunk kell a luxusautó hivatalos premierjéig. Az újdonságot ugyanis egyelőre csak álcázva mutatták meg, de néhány műszaki részletéről már fellebbentették a fátylat. Például a BMW i modellek után a 7-es sorozatban is találunk szénszálas anyagot a karosszéria szerkezetében, így az új modell 130 kilogrammal könnyebb lehet elődjénél.

A motorháztető alatt egy új fejlesztésű soros hathengeres benzinmotor dolgozik majd, amelyhez nyolcfokozatú automata sebességváltó kapcsolódik, és a légrugózás is szériafelszereltség lesz. Az infotainment rendszer most először nem csak az iDrive tekerőgombjával, hanem érintőképernyőn, és világújdonságként gesztusokkal is irányítható lesz.

Még érdekesebb újítás, hogy a 7-es BMW önálló parkolásra is képes lesz, ehhez pedig már nincs szükség a vezető jelenlétére az autóban! A szűk helyre való beállást és a parkolóhelyről való kiállást a távirányítóról is lehet vezérelni, akárcsak A holnap markában című, 1997-es James Bond-filmben, ahol szintén egy 7-es BMW-t vezetett távirányítással a brit ügynök.