Gigantikus légtisztítóként üzemel a Hyundai legújabb tanulmánya

A Hyundai a Prophecy tanulmánnyal új szintre helyezné a környezettudatosságot. Nem csak megelőzi a környezetszennyezést, hanem tisztítja is a levegőt.

Egészen forradalmi módon tekint a környezettudatosságra a Hyundai egyik új tanulmányautója, mely nemes egyszerűséggel csak jóslatként, azaz Prophecy néven került bemutatásra.

Az már szinte említést sem érdemel, hogy elektromos, illetve az üléseket magától beállítja a vezető és az utas méreteit (magasság, szélesség, súly) figyelembe véve, mert ilyenekkel más gyártó is házal már a tanulmányok világában. Az viszont egészen új, hogy az autó folyamatosan tisztítja a levegőt.

Ezt úgy teszi meg, hogy egy gigantikus légtisztító működik benne folyamatosan, mely elsődlegesen az utastérbe fújja a friss levegőt, ám ha ott minden rendben van már, akkor a külső térbe engedi azt. Ez a rendszer ráadásul töltés közben is üzemel, így akár otthon a garázs levegője is frissre cserélhető a segítségével.

További érdekesség, hogy mivel az autó magának menedzseli a belső levegő minőségét és hőmérsékletét, az ablakok leengedésére nincs lehetőség. Persze ez gondot jelenthet parkolóba behajtáskor, hiszen így jegyet sem kérhetünk gombnyomásra, csak ha kiszállunk, viszont a menet közben szemetelést is könnyedén megszünteti a fix üvegezés.