Gigantikus elektromos SUV tanulmányt visz a DS a Genfi Autószalonra

A Citroen luxusmárkája is képviselteti magát az idei Genfi Autószalonon, ahol egy olyan koncepciót mutatnak be, mely kellően jövőbe mutató és egyben brutális. Nem csak a mérete miatt.

A Citroen luxusmárkájaként működő DS látványosan aktivizálta magát az utóbbi hónapokban. Míg évekig alig lehetett róluk hallani, most szinte egyszerre mutatnak be egy széria újdonságot és egy komoly tanulmány járgányt is. Most ez utóbbiról, a Genfi Autószalon egyik várhatóan leglátványosabb tanulmányáról érdemes pár szót beszélni.

Ez a DS Aero Sport Lounge tanulmány, mely a divat jegyében SUV, de azon belül lapos kupé kialakítást kapott. Mivel teljesen elektromos, nincs szüksége nyitott hűtőrácsokra, így a kocsi elejét úgy tudták kialakítani, hogy az lényegében egyszerre kijelzőként és légterelőként működjön.

A csúcsos kialakítású panel ugyanis mindemellett, hogy képes bármilyen ábrát megjeleníteni, úgy van elhelyezve, hogy menet közben a levegőt az oldalsó légbeömlőkbe nyomja, amik egyenesen a kerekek mögé, a fékekre továbbítják azt. Ezzel kiváló hűtést lehet elérni, így nem kell tartani a tempós csapatás közben fellépő túlmelegedéstől.

Márpedig a tempót bírja a tanulmány, a Formula-e szériában tesztelt hajtáslánc ugyanis 680 lóerő leadására képes, míg a 110 kWh-s akkumulátor csomagjának köszönhetően akár 600 kilométert is képes megtenni a DS teljesen feltöltött akkumulátorokkal.