Frissült az AMG GT3-as versenyautója

Bizony, a versenyautók világában is fontos a modellfrissítés, bár más szempontokat néznek ilyenkor a tervezők, mint az utcai autóknál. Most a Mercedes-AMG GT3 kapott egy alapos ráncfelvarrást.

Az utcai autóknál már megszokhattuk, hogy a modellciklus közepén általában frissítést kapnak, sokan viszont nem tudják, hogy ez a versenyautók világában sincs másként. Persze, ezekben az esetekben más szempontok kerülnek előtérbe az átdolgozásnál.

Itt van például a Mercedes-AMG GT3-as versenyautója, melynek a ráncfelvarráson átesett verzióját a Nürburgringi 24 órás verseny keretein mutatták be. Pályára még nem mentek vele, de statikusan meg lehetett csodálni.

Na de mik is a változtatások? Külső tekintetében a lökhárítók új légterelő elemei lehetnek szembetűnőek, ám változtattak a hátsó szárnyon is. Ez utóbbi gyorsabb és könnyebb állíthatóságot kapott.

Szintén a boxutcában eltöltött időt rövidíti le az úgynevezett DropStart rendszer, melynek lényege, hogy az emelőről lehuppanva automatikusan életre kel a motor és már mehet is tovább a verseny.

A felfüggesztésen és a fékeken is módosítottak a gyáriak, hogy nagyobb legyen az összhang a gumikkal, illetve a motortérbe is került egy plusz merevítés, hogy a kisebb ütközések ne tehessenek kárt a 6,3 literes V8-asban.