Frissül a Honda Civic

A Honda a 2020-as modellévre felfrissíti a palettát, amiből a Civic sem maradhat ki. Kívülről nehezen tetten érhető a változás, belül viszont érezhető a javulás.

A Honda bemutatta a 2020-as modellévre érvényes Civic ráncfelvarrást. Mivel egy aránylag fiatal modellről van szó, érthető módon a külsőt óvatosan változtatták csak meg. Új például az első lökhárító és mostantól csak LED-es fényforrások kerülnek fel az autó orrára. A felnik között is találhatunk újdonságokat, például az alap felszereltség 16-os szettje is megváltozott.

Belül leginkább a minőségi változás érhető tetten. Nagyon sok kopogós műanyagot puhább, kellemesebb tapintású anyagra cseréltek, a központi multimédiás kijelző is új. Ezzel kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy míg a legtöbb gyártó a fizikai gombok eltüntetésére törekszik, a Honda ennek pontosan az ellenkezőjét teszi: még csak most rakott gombokat az infotainment szélére a könnyebb kezelhetőség érdekében.

A motorpaletta nem változott, azaz továbbra is az 1 és az 1,5 literes benzines aggregátok közül lehet választani, illetve bizonyos ideig még az 1,6 literes dízel is megtalálható lesz a kínálatban.