Friss formában a legkisebb Hyundai

Megújította legkisebb modelljét a Hyundai: a ráncfelvarrott i10 frissebb külsőt és még több extrával felszerelt belső teret kapott.

2013-ban mutatkozott be a Hyundai i10 jelenlegi generációja, ezért a koreai márka idejét látta a modellfrissítésnek. Nem változott sokat az eltalált formájú mini: új a hűtőmaszk mintázata, amelynek két szélére kerek formájú LED-es nappali menetfények kerültek. A forma a hátsó részen is visszaköszön, ugyanis a lökhárítóba illesztett ködlámpák is kör alakúak lettek.

Belül már eddig is gazdagon felszerelt volt az i10, hiszen akár automata klímaberendezés és fűthető kormánykerék is kapható volt hozzá, ami egyáltalán nem megszokott a városi minik kategóriájában. Most ezt egészítette ki a Hyundai azzal, hogy elérhetővé tette a 7 colos érintőképernyős infotainment rendszert, amely internetes forgalmi és időjárási információk megjelenítése mellett Apple CarPlay és Android Auto segítségével a mobiltelefon képernyőjének tükrözésére is képes.

A biztonsági extrák sorát gazdagítja a ráfutásos baleset veszélyére és a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, amely a szélvédőn lévő kamerával működik, és hangjelzéssel figyelmezteti a vezetőt. A motorkínálat nem változott: továbbra is 1 literes, 66 lóerős háromhengeres és 1,25 literes, 75 lóerős négyhengeres benzinesekkel készül az i10, amelyből eddig 220 ezer példány kelt el három év alatt.