Frankfurtban mutatja be a VW a T-Roc kabrió változatát

Közel a hivatalos bemutató, így egyre több részletet tudunk meg a Volkswagen nyitható tetejű SUV-járól. Nem csak egyszerűen levágták a T-Roc tetejét, hanem az alapoktól tervezték újra a kabriót.

Alig egy hónap múlva a Frankfurti Autószalonon mutatkozik be hivatalosan a Volkswagen T-Roc kabrió változata. Sok részlettel azonban nem várnak addig se a gyáriak, ugyanis már most tisztáztak pár fontos dolgot az újdonsággal kapcsolatban.

Először is szó sincs arról, hogy csak simán lecsapták az alap modell tetejét és vászonnal helyettesítik azt. A kabrió kivitel ugyanis egy teljesen új konstrukció lesz, az alap kivitelnél 37 milliméterrel nagyobb tengelytávval és 34 milliméterrel hosszabb karosszériával. A tetőt egy elektromos szerkezet nyitja és zárja kilenc másodperc alatt, akár 30 kilométeres óránkénti sebességig.

Természetesen sokat vesztett a praktikumából a T-Roc, a csomagtér ugyanis alapból 284 literes, ám ha lenyitjuk a tetőt, akkor már csak 161 liternyi rekesszel gazdálkodhatunk.

A motorpaletta első felvonásban csak benzines egységekből áll majd, az 1 literes háromhengeres lesz választható 113, illetve az 1,5 literes 148 lóerős teljesítménnyel.