Ford hibridek lepik el az amerikai rendőrség flottáját

A Ford bemutatta a legújabb Police Interceptor Utility rendőrségi járőrkocsiját. Jól sikerült, be is rendelt belőle szép számmal az amerikai rendőrség.

A Ford és az amerikai rendőrség kapcsolata igencsak nagy múltra tekint vissza. A jelenlegi helyzet szerint azonban a két társaság jövője is egybe forr, a Ford ugyanis bemutatta az új rendőrségi SUV-ját, a zsaruk pedig be is rendeltek belőle rendesen.

Az új Police Interceptor Utility legnagyobb különlegessége, hogy hibrid hajtásláncot kapott, így sokkal gazdaságosabban üzemeltethető, mint az eddigi járőrautók. Eddig ugyanis várakozás közben is járatni kellett az autók motorját, hogy az energiával lássa el a számítógépet és a többi rendszert, most viszont már a lítium ion akkumulátor hosszú távon is képes energiát biztosítani ezeknek az eszközöknek.

Mindezek mellett a rendőrséget az SUV menetdinamikája is lenyűgözte, a technikai tudásáról nem is beszélve. A legfontosabb újítás a rendőrök épségére vigyázó Police Perimeter Alert, mely folyamatosan figyeli a jármű környezetét, és ha valaki mondjuk a kocsi mögé lopakodik, akkor automatikusan bekapcsolja a célszemélyre rálátó kamerák egyikét és lezárja az ajtókat, ezzel megvédve a rendőröket egy esetleges lesből támadástól.

Az amerikai rendőrség az új autóknak köszönhetően az előzetes számítások szerint évi 100 millió dollárt spórolhat meg, mindezek mellett a környezetet sem szennyezi annyira, mint az eddig használt autókkal.