Ford alapokra építkezik a következő Volkswagen Amarok

Már korábban bejelentette a Ford és a Volkswagen, hogy közösen fejlesztik a haszongépkármű palettájukat. Most már konkrétumok is vannak, az Amarok lesz az első Ford alapokra épülő Volkswagen.

A Ford és a Volkswagen még januárban aláírt egy együttműködési szerződést, melynek értelmében a két gyártó közösen fejleszt majd haszongépjárműveket. Most annyiban pontosítottak, hogy már meg is van az első modell, mely ebben az érában lát napvilágot.

Egészen pontosan a Volkswagen Amarok következő generációjáról van szó, mely teljes mértékben a Ford Ranger alapjaira épül majd fel, ezzel alaposan csökkentve a fejlesztési és előállítási költségeket.

Mindezek mellett Thomas Sedran, a Volkswagen haszongépjárművekért felelős igazgatója azt is meglebegtette, hogy mindezek után újabb szintre léphet az együttműködés, mely már a személyautók fejlesztését is nagyban érinti. A vezér ugyanis elmondta, hogy ők kimondottan érdekeltek a Ford Argo névre keresztelt, az önvezető autókkal foglalkozó projektjében, melyet ha megoszt velük a Ford, akkor ők nagyon szívesen dobják be a közösbe a kimondottan elektromos autók számára létrehozott MEB platformot.