Folytatódnak a Nissan elbocsátások, az angliai üzemben is létszámcsökkentés lesz

Szinte nem telik el hét, hogy a Nissan ne jelentene be újabb leépítéseket vagy gyárbezárásokat. Most az angliai gyáregységből küldenek el 240 embert.

A Nissan nagyjából egy hónapja jelentette be a drasztikus költségcsökkentő csomagját, melynek javarészt a márka európai jelenlétére van komoly hatással. A spanyol gyáregységet egy az egyben bezárják, a modellpalettát alaposan megkurtítják és az értékesítő hálózatot is alaposan átszervezik annak érdekében, hogy elérjék az előre kitűzött évi 3 milliárd dolláros költségcsökkentést.

Most egy újabb fejlemény került bejelentésre, sajnos az angliai gyáregységben dolgozók sem érezhetik biztonságban magukat. Jelenleg ugyanis az eredetileg tervezett (de már így is lecsökkentett) két gyártósor helyett csak egy üzemel, ahol a Qashqai és a Juke modelleket gyártják, így 240 munkás további szolgálataira nincs szükség. A Nissan hozzá tette, hogy a most elküldött alkalmazottak mindegyike eleve ideiglenes munkaerőnek számított, de így is sajnálják, hogy meg kellett hozniuk a nehéz döntést.