Folyamatosan csökkenti az árait a Tesla

Két hónapon belül már másodszor csökkenti a Tesla a Model 3 induló árát. Az eladások növekedésével számolnak, ám eddig teljesen más irányba mozdult el a folyamat.

A Tesla igencsak elszámolta magát a Model 3 kapcsán, a tavaly év végén ugyanis a várt értékesítés töredékét tudták csak produkálni. Lényegében ennek, na meg az amerikai környezetvédelmi adókedvezmény mérséklésének tudható be, hogy januárban lejjebb vitték a Model 3 induló árát, a gyárból pedig 3 ezer munkást küldtek el úgy, hogy közben növelték a gyártási kapacitást.

Valószínűleg még mindig nem jön ki a matek az amerikai elektromos márkánál, mivel újabb árcsökkentést jelentettek be a napokba. Most már „csak” 42 ezer és 900 dollárt, azaz nagyjából 12 millió forintot szeretnének megkapni a belépő szintű elektromosért, csak végre ismét egymás kezébe adják a vásárlók a kilincset a szalonokba.

Természetesen a bejelentés kapcsán nem maradhatott el a szokásos becslés, amely megint lehetősen pozitív szemléletet sejtet: jövőre már minimum évi 500 ezer megrendelésben bíznak Elon Musk cégénél.