Fizetőssé válnak az eddig ingyenes elektromos töltők is Magyarországon

Miután a Mobiliti hálózat felvásárolta az e-Mobi társaságot, azok elektromos töltőoszlopai is fizetőssé válnak most péntektől. Ezzel megszűnt az ingyenes elektromos autó töltés lehetősége Magyarországon.

Bár kezdetben az elektromos autózás egyik legnagyobb húzóereje volt az ingyenes energia felvétel, az elmúlt hónapokban szépen lassan minden szolgáltató megkezdte a töltőoszlopok fizetőssé alakítását. Először az Elmű változtatott, majd a Mobiliti is, most pedig, miután az utóbbi cég felvásárolta, az e-Mobi töltői is fizetés ellenében lesznek használhatók.

Egészen pontosan most péntektől szűnik meg ezzel az utolsó ingyenes töltési lehetőség is Magyarországon. Az árazás oszlop típusonként változik: a 22 kW teljesítményű AV oszlopokon 80 forintért adnak 1 kWh energiát, míg a DC töltők esetében ehhez hozzájön még 500 forint egyszeri díj is. A gyorstöltők esetében nem kWh-t, hanem percet számláznak az állomások, azaz 1 percnyi használat 80 forintot vesz ki az elektromos autóval rendelkezők zsebéből.