Fisker Emotion: az elektromos autók új generációja?

Komolyan gondolja a Fisker, hogy a Tesla első számú riválisa szeretne lenni néhány éven belül. A most bemutatott újdonsága, az Emotion nem csak szép, de 600 kilométeres hatótávolságával felveszi a kesztyűt az első számú elektromos autó gyártó termékeivel. És csupán 9 perc alatt tölt föl!

Csupa komoly dolgot tervez Henrik Fisker azóta is, hogy elhagyta a BMW-t és az Aston Martint. A nevével fémjelzett márka új modellje, a most bemutatott Emotion nem csak attraktív formatervével tűnik ki, hanem 600-650 kilométeres egy töltéssel megtehető hatótávolságával is.

Ráadásul a gyártó egy új, szuper-gyors töltési rendszert is bemutat vele, amely szerinte alapjaiban változtatja meg az egész iparágat. A tervező szerint mindössze 9 (azaz kilenc!) perc alatt tölt fel teljesen az autó annak a különleges technológiának köszönhetően, amelyet ők fejlesztettek ki. Ez valóban olyan áttörést jelenthet, amely minden vásárló számára bőven kompenzálhatja az eredetileg tervezett szárnyas ajtók elhagyását. Az Emotion önvezérlő is egyben – de azt egyelőre nem hozta nyilvánosságra a gyártó, hogy pontosan milyen mélységű is az autó ezen funkciója.

Az Emotion a jövő év második felében kerülhet a piacra, Az mindenesetre már most egyértelműnek tűnik, hogy a Fisker valóban beválthatja azt az ígéretét. hogy néhány éven belül a Tesla első számú riválisává kíván válni…