Fiatalosan sportos dizájnt kap a Hyundai i20 következő generációja

Nemsokára hivatalosan is leleplezi a Hyundai az i20 következő generációját, ám gyári vázlatokon már most következtetni lehet a megjelenésére.

A Hyundai az i20 most érkező generációjával vezeti be a márka új formai irányzatát, melyet „Sensuous Sportiness”, azaz érzéki sportosság névvel láttak el. A kisautó új generációját hivatalosan még nem láthattuk, viszont most kiadtak a gyáriak pár vázlatot, amin már megfigyelhető, hogy milyen irányba mozdul el a Hyundai dizájn terén.

Az új i20 tényleg dinamikusabb megjelenést kap, amit kimondottan agresszív orrkiképzéssel bolondítanak tovább. Az új hűtőrács sokkal nagyobb lesz, mint az eddigiek, gyakorlatilag fényszórótól fényszóróig tart majd. A fényforrások kiképzése alapvetően minimalista vonalon mozog, de jelen helyzetben ez inkább javít, mint ront az összképen.

Hátul bátrabban rajzolták meg a lámpákat, ráadásul a mai trendeknek megfelelően a két oldal egy LED csíkkal össze van kötve. Érdekes még az oldalnézet is, hiszen nem csak a hangsúlyos vonalak miatt olyan, mintha előre bólintva, kilövésre várakozna az autó, hanem a kilincses sem egy síkban, hanem lejtősen helyezkednek el még tovább erősítve ezt a képzetet.

Az i20 új generációját a Genfi Autószalonon leplezik le egy hónap múlva, ekkor már a hivatalos motorpalettáról is be tudunk számolni majd.