Számolhat velünk

Négy kerék vagy több - minden, ami autózás!

ferrari-warns-of-scammers-showing-up-with-flatbed-for-your-car-citing-recall_9

Ferrari márkakereskedőnek adják ki magukat a tolvajok Afrikában

2020. február 11. | Ferrari Hírek | Címkék: , , ,

Egy hivatalos közleményben hívta fel a Ferrari a figyelmet arra a csalással egybekötött lopásra, mely igencsak elterjedt mostanság Dél-Afrikában. Márkakereskedőként jelentkeznek be a tolvajok, majd elviszik az autókat visszahívásra hivatkozva.

Trükkös lopás sorozat terjed Dél-Afrikában, ami ellen most már a hivatalos Ferrari márkaképviseletnek is fel kell lépnie. Egy közleményt adtak ki, amiben figyelmeztetik a tulajdonosokat a veszélyre.

A trükk lényege, hogy a tolvajok Ferrari márkakereskedésként keresik fel telefonon az áldozatokat, majd tájékoztatást adnak arról, hogy az általuk birtokolt sportkocsira visszahívási akciót írtak ki. Ezután gyorsan biztosítják az “ügyfelet”, hogy már a következő nap elmennek személyesen az autóért, elszállítják és pár napon belül házhoz viszik már hiba nélkül. Természetesen csak az ígéret első fele teljesül, azaz tényleg megjelennek a tolvajok egy autószállítóval, hivatalosnak látszó papírokkal és Ferrari egyenruházatban, ám aki bele megy a dologba, az nem látja többet az autóját. Akár csak az a 812 Superfast tulajdonos, aki pár hete még segített is a trélerre felállni a kocsijával.

A Ferrari a közleményben azt is leírta, hogy ha tényleg visszahívás van, akkor a márkaképviselet nem fog telefonon felhívni senkit azzal, hogy jönnek az autóért, hanem a legtöbb esetben megkérnek, hogy menj be a tulajdonos vele a szervizbe. Tehát ha valaki rámenősen el akarja szállítani a ház elől a kocsit, az biztos, hogy nem a Ferrari képviseletében jár el.

2015 © Minden jog fenntartva. Euroleasing Kft.