Ferrari: erős pénzügyi év elé nézünk

A Ferrari eddig sem panaszkodhatott, hiszen az elmúlt éveket is szerencsésen vészelték át pénzügyi szempontból. Most viszont már ott van a pályán az első SUV modelljük is, ami nagyon úgy néz ki, hogy hozza a papírformát.

SUV itt, SUV ott, SUV van már mindenhol. Még a Ferrari palettáján is, miután bemutatkozott az új Purosangue. Persze, sokan azonnal boszorkányt kiáltanak, hiszen klasszikus fanatizmussal nézve csaknem szentségtörés történt, ám ha a dolgokat üzleti szempontból közelítjük meg, akkor szimplán csak jött a papírforma, pontosan úgy, ahogy az a Porsche és a Lamborghini esetében is történt az elmúlt években.

A Ferrari vezérigazgatója ugyanis a szokásos harmadik negyedéves elemzésében folyamatos növekedésre hívta fel a figyelmet. Egészen pontosan 17 százalékos profitnövekedésről számolhatott be Benedetto Vigna, aki szerint ráadásul ez csupán kezdeti toporgás az elkövetkező időszakhoz képest.

Vigna elárulta, hogy számítottak arra, hogy nagy lesz az érdeklődés az újdonság iránt, ám a lovacskás SUV megrendelései a várt szintet jóval meghaladták, ami a többi modellel együtt elképesztő növekedést jelent a jövő évre nézve, azaz csaknem az eladások duplázódásáról beszélhetünk.

„Nagyon pozitívan állunk a jövő évhez. Néhány modellt kivéve a teljes palettát sikerült értékesítenünk előre”- hangzott a vezért büszkélkedése. Ez egyben azt is jelenti, hogy aki most tervez Ferrarit vásárolni, az valószínűséggel már csak a 2024-es modellévbe fog beleférni.

Bár az eladásokat nem fogja érezhetően megdobni, de nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy nemsokára érkezik a LaFerrari utódmodellje is, mely az egzotikus szupersportkocsik piacát erősíti majd visszafogott példányszámmal és átlagos emberi fejjel felfoghatatlan árcédulával. Biztosak lehetünk benne, hogy azt is pillanatok alatt elkapkodják majd az igencsak tehetős vásárlók.