Felülről mutatták meg a Polestar második modelljét

A Polestar 2 leleplezése a Genfi Autószalonon várható, ám kedvcsinálónak egyre több részletet villant meg már most a svéd gyártó. Az autó saját kijelzőjén nézhetjük meg először felülről.

A Polestar második modellje és egyben az első teljesen elektromos autója lesz lesz a 2-es széria, melynek leleplezése némi csúszás után az idei Genfi Autószalonon várható. A Volvo kötelékébe tartozó prémium gyártó azonban nem vár az utolsó pillanatig, már most elkezdte a részleteket kiszivárogtatni.

Leplezetlenül láthatjuk például felülről az autót a jármű saját képernyőjén. Miért fontos ez? Mert végre kiderült, hogy milyen karosszéria megoldást választottak a svédek az első elektromosukhoz: bizony, ez egy négyajtós kupé lesz, vérbeli Tesla Model 3 konkurencia.

A Polestar 2 tisztán elektromos hajtáslánca nagyjából 400 lóerő leadására lesz képes majdnem 500 kilométeres hatótáv mellett.

Az ízelítő képeknek köszönhetően betekintést nyerhetünk a modell HMI infotainment rendszerébe is, melynek a lényege, hogy folyamatos internetkapcsolattal rendelkezik és akárcsak egy Androidos mobiltelefon, applikációk tömkelegét képes futtatni.