Felújították Elvis Presley BMW-jét

Éppen egy évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy felújították Elvis Presley BMW-jét. A Rock’n’Roll-idol a hadseregben szolgált, amikor ezt a BMW 507-est vette. Romos állapotban találtak rá egy pajtában, majd teljesen felújították.

Nem mindennapi autót újítanak fel éppen a BMW Classic müncheni központjában. Elvis Presley vette magának németországi kiküldetésén ezt a BMW 507-est, amikor a hadseregben szolgált. A roadster sorsa eléggé mostoha volt, hiszen Elvis rajongói rúzzsal írtak üzeneteket a motorházfedélre, és amikor a sztár megunta a dolgot, lefényeztette pirosra az eredetileg fehér autót. A 3,2 literes, 150 lóerős, alumínium V8-as helyére pedig egy nagyobb Chevrolet-motort szereltek.

Az 507-es egészen a közelmúltig egy pajtában pihent, és egyre rosszabb formában volt: felverte a rozsda, az ülései is szétszakadtak. Egy BMW-rajongó talált rá, és miután meggyőződtek róla, hogy nem mindennapi története van az autónak, Münchenbe szállították teljes felújításra. Az autót darabjaira szedték, az alapos felújítás során visszanyerte eredeti színét és a BMW-féle V8-as motorját is. Az eredményt augusztus 21-én láthatjuk meg, akkor leplezik le a Pebble Beach-i Concours d’Elegance rendezvényen.