Feltűnőbb, de gyengébb Ford Explorert kapnak a kínai vásárlók, mint a többiek

A Ford úgy döntött, hogy igazi globális modellt csinál az Explorer új generációjából, így Európában és Ázsiában is kapható lesz. Utóbbi helyen ráadásul átdolgozott külsővel, de gyengébb motorral lesz elérhető.

A Ford Explorer kimondottan messzemenő hagyományoknak örvend Amerikában, ám az új generációval már tovább szeretne lépni a gyártó. Ennek köszönhető, hogy globális forgalmazásba kezdenek, azaz nemsokára nálunk Európában is elérhető lesz a  450 lóerős hibrid változat, de Ázsia sem marad ki a jóból. Vagyis de, egy kicsit..

Náluk ugyanis csak a 2,3 literes turbós négyhengeres Ecoboost motorral lesz rendelhető, melynek teljesítményét ráadásul 272 lóerőre fojtották vissza. Csak összehasonlításként, ugyan ez az egység a Focus RS-ben és a Mustang-ban is jócskán 300 lóerő fölött teljesít.

Amiben viszont többet kapnak a kínai vásárlók, az a díszítés. A Ford ugyanis figyelembe veszi az ottani divatot és vásárlási szokásokat, ezért nagyobb hűtőmaszkot és több krómozást tesznek az autóra.

A belső térben is lesz különbség az ázsiai és az amerikai verzió között, az előbbi például nagyobb központi kijelzőt kap, viszont az utóbbiban több gombbal irányítható extra funkciót találhatunk.