Feltűnhet a Toyota Yaris a Mazda palettájában is

A Toyota és a Mazda együttműködése eredményezett már korábban is közös modellt, de ez egész pontosan egy Mazdát jelentett korábban a Toyota kínálatában. Most fordulni látszik a kocka.

A két nagy japán gyártó szoros együttmőködése már évek óta tart, ami ráadásul nem csak technológiai szinten működik, hanem modell megosztásban is megnyílvánult már a dolog. Ilyen például, hogy Amerikában az ötajtós Toyota Yaris például egy alig átmaszkolt előző generációs Mazda 2.

Most viszont fordul a kocka a kiszivárgott gyári információk szerint, ugyanis érkezik a Toyota Yaris hibrid a Mazda kínálatába, természetesen az új 2-es generációt leváltandó. Ami ennél is fontosabb, hogy ez a „közösködés” már minket is érint, ugyanis a két gyártó már nem csak amerikai, hanem globális szinten lépi meg a dolgot.

Elsőre furcsának tűnhet a csere, de ha jobban belegondolunk a Mazda egyértelművé tette, hogy az új fejlesztései a prémium piacot célozzák meg a későbbiekben. Egy Mazda 2 szintű kisautót pedig elég nehéz ebbe a kategóriába beletömöríteni, így érthető, hogy a Toyota már elkészült konstrukciója kapóra jöhet nekik.

Persze, nem egyoldalú a dolog, így a híresztelések szerint a Toyota pedig megkapja a Mazda új hathengeres motorcsaládját, amiről korábban már mi is beszámoltunk oldalunkon.