Feltámad egy legendás márka

Új lendületet kaphat a ma csak vegetáló patinás brit TVR márka, amely nem kevesebb, mint négy új telivér sportkocsival rukkol elő a következő években.

Egy igazi sztártervező, a Forma-1-ből ismert Gordon Murray tervezi a ma csak névleg létező patinás brit TVR márka vadonatúj sportmodelljeit. A tervezett sorozat motorjai is legendás egységek lesznek, hiszen a szintén a Forma-1-ből ismert, mindmáig a legsikeresebb konstruktőrnek számító Cosworth erőforrásai kerülnek majd beléjük. Minden együtt van tehát a sikerhez.

Immár tíz éve nem fejlesztett új típust az egykor sokkal szebb napokat is látott brit TVR. Sőt: mivel minden ezredforduló után gyártott modelljük is többé-kevésbé az 1992-ben bemutatott S4C-n alapult, ezért talán 20 évnyi kihagyásról sem túlzás beszélni. Az pedig különösen érdekes, hogy négy új típust is be szeretnének mutatni a következő években, hiszen a gyártó fennállásának cirka negyven éve alatt is mindössze alig kétszer ennyivel állt elő. Igaz, szinte bármelyik mindmáig megállja a helyét egy gyűjtő kollekciójában, és a szakmai közönség is elismerte a cég minden modelljének sportos kezelhetőségét.

A márkát feltámasztó új befektetőcsoport egyelőre nem közölt sokkal több érdemi részletet ambiciózus terveikről és az új modellekről a nyitóképünkön szereplő grafikán kívül, de azt biztosra ígérik, hogy az első újdonság 2017-ben piacra kerül.