Felrissül, de nem változik a Mercedes G-osztály

Ha van időtálló forma, akkor azt a Mercedes G-osztály abszolút magáénak mondhatja. Még a generációváltáskor sem babráltak sokat a megjelenés átszabásával, így érthető, hogy a ráncfelvarrás semmit sem változtat a jól bevált vonalakon.

A Mercedes ősterepjárója alig két éve esett át generációváltáson. Tévedés ne essék, ez nem azt jelenti, hogy drasztikusan megváltozott volna a G-osztály formája, csupán modernebb alapokra helyezték át a jól bevált dizájnt. Most ezeken az alapokon csiszoltak még egy kicsit.

Külső változás tehát nincs, van viszont néhány új karosszéria szín, mint például az egészen strandkorlát kék beütésű árnyalat, a szürke és a vad zöld. Belül még ennyi változást sem láthatunk, viszont megrendeléskor most már kevesebb extrát kell feláras tételként megvásárolnunk, ugyanis alaposan kibővült az alapfelszereltségi lista. Mindenképpen kapjuk például a parkolócsomagot, mely a tolatókamerát is magába foglalja (eddig alapáron csak a szenzor járt), illetve egy új kibővített menetmódválasztó programmal találkozhatunk. Ennek az újdonsága a „sivatag” program, mely értelemszerűen laza homokos talajon lehet a kalandvágyók segítségére.

Változik a motorpaletta is. Az európai piacról ugyanis kivonul a V8-as benzines motorral szerelt G500 kivitel, viszont a dízel kínálat most már kéttagú lesz. Belépő szintnek megmarad a 280 lóerős G350d, viszont most már korlátlanul elérhetővé válik az eddig limitált szériásnak számító G400d kivitel is a maga 330 lóerős teljesítményével és 700 nm nyomatékával.