Felkarolta a GM a Nikola startup vállalkozást

Sokan kételkedtek abban, hogy a Nikola startup cégnek sikerül-e megvalósítani a terveit, azaz forgalomba küldeni az elektromos-hirdogénes pickupját. Most egyre inkább úgy tűnik, hogy összejön a projekt, miután a General Motors felkarolta a céget.

Amikor a Nikola bejelentette, hogy elektromos és üzemanyagcellás használatra egyaránt alkalmas pickup megalkotásán dolgozik Badger néven, sokan csak legyintettek a hírre mondván, hogy szép tervek, de nincs meg hozzá a kellő háttér.

Most viszont egyre komolyabbá kezd válni a sztori, amikor is a kellő háttér nagy lendülettel megérkezett a vállalkozás mögé a General Motors képében. A GM vezetősége ugyanis meglátta a lehetőségeket a tervekben és 11 százalékos részesedést vásárolt a startup vállalkozásban több millió dollár értékben.

Ez egyben azt is jelenti, hogy nem csak a modell fejlesztésének befejezésére nőtt meg az esély, hanem annak a gyártása is megtörténhet majd a GM számtalan üzemeinek egyikében. Innentől még inkább érdemes odafigyelni a Nikola körüli eseményekre, ugyanis egyértelműen pályára kerültek, ahol már élesben megy a játék!