Felfrissült az 5-ös BMW

A BMW online rendszerben leplezte le az 5-ös széria modellciklus közepi ráncfelvarrását. Mild hibrid rendszerrel és elegánsabb részletekkel köszönt be a megújulás.

A BMW az 5-ös széria modellciklusának a felénél jár, így mindenképpen időszerű volt egy ráncfelvarrás bemutatása. Mivel sok helyen még mindig tart a koronavírus járvány, így fizikai értelemben vett bemutatóról szó sem lehetett, a németek online leplezték le a frissítésüket.

Kívülről a legszembetűnőbb változás a fényszórók új rajzolata, de alaposan átalakult a hátsó lámpák dizájnja is, illetve a kipufogók is látványosabb kiemelést kaptak.

Belül az új iDrive 7 rendszer fogadja az embereket, mely most már Android Auto funkcióval is el van látva, illetve ehhez tartozik a nagyobb 12,3 colos központi kijelző is. Ez a friss változat már a felhőalapú frissítést is tudja, így ha csak új szoftverre van szükségünk, azt távolról feltelepítheti nekünk a szerviz. Alapvetően megújultak a belső burkolatok is, a drágább kiviteleknél ráadásul nem a Nappa és a Dakora bőrözés is alapfelszereltséggé vált.

A motorpalettát érintő legfontosabb változás, hogy a hathengeres benzines egységek (540i és 550i) mild hibrid rendszerrel egészültek ki, így jobb teljesítményre számíthatunk visszafogottabb fogyasztás mellett.

Aki teljes értékű hibridre vágyik, annak az 530e és 530e Xdrive lehet vonzó alternatíva, melyben egy 2 literes benzines egységet társítottak össze egy elektromos motorral. A rendszer összteljesítménye így 290 lóerő.