Felfrissült a Mercedes V-osztály

Természetesen egy kisbusz sem kerülheti el a modernizálást, így a Mercedes V-osztály jelenlegi generációja is megkapta az első frissítését.

Négy éve már annak, hogy bemutatkozott a Mercedes V-osztály jelenlegi generációja, így érthető, hogy a németek csiszoltak egy keveset a kisbuszukon. A frissítés kívül az új hűtőrácsokon és a teljesen átszabott lökhárítókon érhető tetten, belül pedig a hajtóműveket jelképező légbeömlők jelentik az újítást, illetve magasabb felszereltségi szint esetén a szintén új nappa bőrözés lehet feltűnő.

Az autó tudása is bővült a frissítéssel, most már a V-osztály is magától fékez veszély esetén, opciós extraként pedig kérhető hozzá matrix LED fényszóró is, mely szemből érkező forgalmat észlelve kitakarja a zavaró nyalábokat, így nem vakít el senkit.

A motorpaletta is tartalmaz újdonságokat, bekerült a kínálatba ugyanis az új OM 654 kódjelű dízel egység is. Ez mindjárt két teljesítménnyel lesz elérhető, a V 250 d esetében 190, míg a V 300 d orrában 239 lóerőt képes leadni. Szintén fontos, hogy az automata váltóegységnek már a kilenc fokozatú 9G-Tronic kérhető az eddigi 7G-Tronic helyett.