Felfrissült a Ford Mondeo

A Ford szépen csendben készítette elő a Mondeo ráncfelvarrást. Nem változott meg drasztikusan, amit igazítottak rajta, az viszont az előnyére vált.

Szinte hihetetlen, de már négy éve annak, hogy a jelenlegi Mondeo generáció bemutatkozott. Persze, az akkoriban kiválóan eltalált formának köszönhetően még mindig frissnek hat a Ford zászlóshajója, a kötelező ráncfelvarrást viszont nem kerülhette el.

A külsőt tekintve az új hűtőrács rajzolat és a ködfényszórók elhelyezése a legnagyobb változás, míg belül az eddigieknél is finomabb anyagokkal és új kilincsekkel találkozhatunk. Szintén fontos változtatás, hogy a frissen fejlesztett nyolcsebességes automata váltó nem kart, hanem egy kerek kapcsolót kapott, így aki azzal rendeli a járművét, az sokkal letisztultabb középkonzollal találkozhat. Mindezek mellett már a Mondeo is felvértezhető az intelligens sebességhatároló rendszerrel, ami a táblákat felismerve a megengedett sebességre lassítja a túl gyorsan száguldó autónkat.

A motorpaletta is tartalmaz újdonságokat, ilyen például egy új kétliteres dízel erőforrás, mely már az Euro 6d Temp normát is teljesíti, ráadásul egyből kétféle teljesítménnyel, 150 és 190 lóerős kivitelben is kérhető.

Szintén újdonság, hogy most már a kombi Mondeo is kérhető hibrid rendszerrel, melynek összteljesítménye még mindig 187 lóerő. Az akkumulátort ráadásul sikerült olyan takarékosan elhelyezni, hogy a hibrid kombi csomagtere alig csökkent, névlegesen alapból 403 lóerővel gazdálkodhatunk, ha ezt választjuk.