Felfrissült a Dacia Duster

A Duster nem hiába a piac egyik kedvence, hiszen egy minden téren alkalmazható joker kártyát lehet általa birtokolni, ráadásul nem is horror áron. A kötelező modellfrissítés pedig még tovább javította az összképet.

A Dacia történetének legnagyobb dobása volt a Duster piaci bevezetése, mely 2010 óta a megfizethető árú terepjárószerűségre vágyók egyik favoritja. A modell 2017-ben generációváltáson esett át, most pedig megtörtént az elengedhetetlen felfrissítés is.

A Renault tudja, hogy a modell megjelenését bűn lenne megváltoztatni, azt ugyanis már kényelmesen megszokta a piac. Ezért is csak óvatosan nyúltak hozzá a dizájnhoz, mely lényegében a lámpák új Y alakzatú LED rajzolatában, az új hűtőmaszkban és a visszafogott hátsó légterelőben merül ki többnyire.

Belül az eddigieknél nagyobb, 8 colos infotainment kijelző lehet szembetűnő, de nem szabad elfeledkezni az új kárpitozásról sem, illetve praktikus újdonság a könyöklő alatt elhelyezett 1,1 literes tárolórekesz és a hátul ülők számára is elérhető USB csatlakozási lehetőség.

Műszaki tekintetben az egyik legfontosabb változás a hatsebességes duplakuplungos automata váltó, mely a dízel és a benzines egységekhez egyaránt elérhető lesz. Természetesen, aki továbbra is saját maga váltogatna, vagy csak szimplán a lehető legkevesebbet fizetné ki az autóért, az továbbra is választhatja a jól ismert 6 sebességes manuális lehetőséget is.

A vezetést segítő rendszerek száma is bővült, ám itt azért közel sem kell Mercedes szintű technológiára számítani (nem is említhető árazás terén sem egy lapon a két gyártó). Mostantól már parkolósegéd, holttérfigyelő és adaptív lejtmenetvezérlés is segítheti a Dacia tulajdonosokat városi környezetben vagy enyhe terepezés közben egyaránt.